Los Angeles, dieta prosto z Kalifornii.
Kiedy słyszymy o mieście Los Angeles, wyobrażamy sobie słoneczne plaże Kalifornii i pięknych, opalonych i szczupłych ludzi. Nic więc dziwnego w tym, że słysząc nazwę dieta Los Angeles wyobrażamy sobie, że jest to sposób, na szczupłą i piękną sylwetkę jak z amerykańskich filmów. Dieta ta jak wskazuje jej nazwa, przywędrowała do nas prosto z Kalifornii, z miejsca w którym wygląd jest bardzo ważny i wszyscy chcą wyglądać pięknie.
Na czym polega fenomen diety Los Angeles
Dieta opiera się przede wszystkim na trosce o zdrowie oraz zapobieganiu powstaniu poważnych chorób cywilizacyjnych. Całokształt diety bazuje nie tylko na sposobie żywienia, ale także wizualizacji swojej wymarzonej sylwetki i wiary w jej uzyskanie. Istotne jest czerpanie przyjemności z jedzenia oraz zmianie dotychczasowych niekorzystnych nawyków żywieniowych. Twórcy diety zwracają szczególna uwagę na podział tkanki tłuszczowej w poszczególnych częściach ciała.
Dieta Los Angeles jak przetrwać pierwszy tydzień?
Początki każdej diety bywają uciążliwe, istotne jest odpowiednie przygotowanie oraz nastawienie, aby nie poddać się za wcześnie. Wizualizacja końcowego efektu potrafi dodać otuchy oraz zachęcić do dalszej pracy nad swoim ciałem.
Podstawowe założenia diety los angeles
- Podstawę diety stanowi białko i woda. Są to składniki niezbędne dla funkcjonowania organizmu oraz umożliwiające prawidłową przemianę tkanki tłuszczowej. Dzienne zapotrzebowanie na białko u dorosłego człowieka na diecie powinno wynosić 1 g białka na 1 kg masy ciała.
Białko powinno pochodzić z warzyw, chudego mięsa, ryby oraz mleka sojowego. - Nie wolno głodzić organizmu, konieczne jest spożywanie 4 – 5 mniejszych posiłków w ciągu dnia, z czego najważniejsze jest sycące śniadanie.
- Bardzo ważne w diecie jest spożywanie owoców i warzyw. Ze względu na ich walory zdrowotne, błonnik pokarmowy w nich zawarty a także na wodę, którą zawierają.
- Bardzo istotny błonnik czerpiemy także z kasz, płatków owsianych, pełnoziarnistego pieczywa.
Dieta Los Angeles zaleca ograniczenie wszystkich substancji szkodzących zdrowiu, a także tłuszcze trans, nasyconych kwasów tłuszczowych, tłuszczy pochodzenia zwierzęcego, zastępując je tłuszczami roślinnymi oraz pochodzącymi z tłustych ryb olejami omega 3 i 6.
Zalecane jest doprawianie potraw oliwą z oliwek, olejem i siemieniem lnianym, przyprawami ostrymi i świeżymi ziołami, świeżymi ziołami z jednoczesnym ograniczeniem soli.
Najnowsze komentarze